Aanvraagformulier Sint Eustatius

Per 1 april 2024 is het Openbaar Lichaam Sint Eustatius gestart met de implementatie van de nieuwe milieuwetgeving. Deze belangrijke ontwikkeling heeft tot doel de milieubescherming en duurzaamheid op het eiland te verbeteren.

We zijn het aanvraagproces gestart voor alle Type 3-bedrijven. Deze bedrijven worden vanwege hun potentiële impact onderworpen aan strengere milieuregels. Bedrijfseigenaren en exploitanten worden aangemoedigd om zich vertrouwd te maken met de nieuwe eisen en ervoor te zorgen dat deze tijdig worden nageleefd.

Voor uitgebreide informatie en hulp op het gebied van de Milieuwet en de aanvraagprocedure kunt u terecht bij het Informatiepunt IAB BES, gevestigd op het kantoor van Eenheidsvergunningen, Toezicht en Handhaving. Ons toegewijde team staat klaar om ondersteuning te bieden en al uw vragen te beantwoorden.

Wilt u een aanvraag doen op Sint Eustatius? Dan kunt u dat doen met het (Engelstalige) aanvraagformulier Environment Permit Application (docx, 56 kB).

Een ingevuld formulier kunt u sturen naar het kantoor van Eenheidsvergunningen, Toezicht en Handhaving: unit.vergunningen@statiagov.com.

Samen kunnen we bijdragen aan een schoner en gezonder milieu voor Sint Eustatius.